Sfaturi de organizare a mașinii

pentru patru tipuri diferite de vacanță

Timișoara, 29 iulie 2022 – De la pasionații de adrenalină până la grupurile de camping, de la aventurierii de oraș până la stelele de nisip: în funcție de tipul de vacanță, cerințele pentru organizarea potrivită înainte de călătoria cu mașina diferă. Cum? Producătorul de anvelope Semperit, marcă a grupului Continental, prezintă patru tipuri de vacanțe clasice împreună cu preferințele de organizare și oferă sfaturi privind felurile în care oricine își poate începe călătoria cu mașina în siguranță și relaxat.

Semperit_PM_Urlaubstypen_V1

Tipurile de vacanță Semperit împreună cu preferințele de organizare: pasionat de adrenalină (verde), grupul de camping (galben), aventurieri de oraș (roșu), stelele de nisip (albastru). Sursa: AdobeStock/Semperit

Semperit_PM_Adrenalin-Abenteurer

Pasionații de adrenalină

Pentru cei înnebuniți după sporturi, este o treabă de onoare să călătorească spre mare sau să cucerească următoarea trecătoare alpină cu echipamentul sportiv în bagaj. Închirierea la locație? Nici nu se pune problema pentru majoritatea pasionaților de adrenalină! Dar asta înseamnă și că, cu cât este mai mare și mai lat echipamentul, cu atât trebuie să fiți mai atenți la împachetarea acestuia. Sau vă permiteți să ajustați dimensiunea mașinii la echipamentul sportiv în orice moment? Nu? Atunci echipamentele sportive mai mici cu siguranță trebuie să aibă loc în mașină, atât timp cât există suficient spațiu și pentru alte bagaje. Dar ce se întâmplă când numărul de persoane care călătoresc cu voi și cel de echipamente sportive crește? În acest caz, portbagajul nu mai este suficient. Atunci, de exemplu, un portbagaj clasic pentru plafon este alegerea potrivită. Pentru acest tip de transport sunt potrivite în special bagajele mari, precum canoe sau plăci de surf, deoarece forma lor este similară cu cea a mașinii. Cu toate acestea, fiți atenți la bicicletele electrice: componentele electrice cresc greutatea în mod semnificativ rezultând în probleme cu sarcina admisă de plafon. În general, un suport de biciclete pentru portbagaj este mai potrivit pentru bicicletele întregului grup. Acesta are un impact mai mic asupra condusului decât cel de plafon și permite o manevrare și o poziționare mai ușoară a bicicletelor. Apropo, bateriile trebuie să fie în mașină în timpul călătoriei. La final, dacă respectați greutatea totală admisă și cerințele legale de acasă și din țara de destinație, vă puteți începe vacanța activă într-un mod relaxant.

Semperit_PM_Camping-Crew

Grupul de camping

Grupuri și familii mai mari, în perechi sau singuri: până și pasionații de camping care adoră libertatea cunosc sarcina maximă, greutatea totală, restricțiile de înălțime și provocarea de a aranja lucrurile în portbagaj ca un joc Tetris. Se acordă o atenție meticuloasă greutății echipamentului. Fiecare spațiu din mașina lor este utilizat din plin. Producătorii conving prin oferirea de și mai multă tehnologie pentru siguranța spațiului și echipament de camping mai ușor. Pasionații de călătorii tip camping care vor și să se mândrească cu cunoștințele lor în zona de service de pe autostradă trebuie să verifice în prealabil regulile și normele de trafic pentru rulote și case pe roți din țara de vacanță respectivă. Să luăm ca exemplu Elveția: rulotele nu au voie să folosească banda din stânga pe autostrăzile cu trei benzi. De asemenea, trebuie să existe o conexiune de siguranță suplimentară între remorcă și vehiculul de remorcare, care este fixată cu o buclă sau consolă specială. Cu toate acestea, așa-numita „buclă Holland”, care securizează cablul de prindere al rulotei, este de asemenea tolerată.

Semperit_PM_Stadt-Stoeberer

Aventurierii de oraș

Adidași confortabili pentru turul de vizitare a obiectelor turistice, un sacou pentru masa la cel mai bun restaurant și, desigur, camera foto de înaltă calitate sunt indispensabile pentru călătoriile clasice prin orașe. Fiind cameleonii diferitelor tipuri de călători, aceștia nu lasă nimic în voia sorții și, de obicei, sunt pregătiți pentru orice eventualitate. În mod ideal, aceștia sunt pregătiți și pentru pericole în caz de furt sau spargeri de mașini. Desigur, acestea nu pot fi prevenite în totalitate. Însă câteva sfaturi ajută la scăderea acestor riscuri. Acestea includ evitarea colțurilor întunecate cu rată mare de infracțiuni cunoscută și nelăsarea bunurilor de valoare sau a documentelor originale, sistemelor de navigare sau smartphone-urilor la vedere într-o mașină parcată.

 

Aceeași prudență trebuie să se aplice și tuturor normelor speciale din trafic de la destinația de vacanță. Nu numai aventurierii de oraș, ci și alte tipuri de pasionați de vacanță care doresc să exploreze centrele istorice ale orașelor de la destinație se confruntă adesea cu taxe individuale și anumite restricții de acces. În Italia, de exemplu, trebuie să fiți informați despre Zona Traffico Limitato (ZTL). Astfel de reguli speciale sunt uneori stabilite temporar, în funcție de situația din anumite țări populare ca destinații de vacanțe. De exemplu, în anumite zone de mediu, precum în zona urbană din jurul Lacului Geneva, aceștia se vor supune unor restricții de acces individuale temporare și unor limite de viteză în cazul creșterii poluării aerului în timpul verii.

 

Bine de știut: pentru a vă ajuta să vă descurcați în jungla birocratică de reguli de la destinație, multe cluburi și platforme auto recunoscute oferă servicii relevante și informații despre țara respectivă.

Semperit_PM_Strand-Stars

Stelele de nisip

Iubitorii de plaje pot avea mai puține ocazii să se întâlnească cu aceste reguli atunci când călătoresc. Cel mai important pentru ei este să-și aducă mașina cât mai aproape de plaja viselor lor. Un peeling gratuit cu nisip pe scaunul pasagerului face deja parte din sentimentul de vacanță. Cu toate acestea, trebuie acordată atenție jucăriilor gonflabile de apă pentru fanii mici și mari ai înotului, precum saltele gonflabile și altele asemenea. În timp ce acestea sunt de obicei în ambalajul original și ușor de depozitat în timpul călătoriei spre destinație, la fața locului, cu cât este mai cald în parcare, cu atât este mai mare riscul ca acel obiect – umflat și depozitat într-o mașină încălzită – să explodeze. În cazul în care călătoriți doar cu o geantă mică pentru plajă și aveți prea mult spațiu în portbagaj, puteți preveni ca aceasta să alunece introducând un covoraș de cauciuc.

Pregătirea adecvată reprezintă jumătate din vacanță

Fie că sunteți o stea de nisip, un pasionat de adrenalină, un grup de camping sau aventurier de oraș: când vine vorba de organizarea mașinii, merită să aveți în vedere în prealabil ce obiecte trebuie să vă însoțească în călătorie. V-ați gândit vreodată să închiriați noua placă de surf SUP și biciclete pentru întreaga familie la locație? Sau să-i întrebați pe cei de la camping sau hotel dacă există locuri umbrite sau umbrele libere? Să nu mai vorbim de verificarea prognozei meteo de la destinația de vacanță, pentru a pune în bagaj din timp îmbrăcămintea potrivită.

Cum funcționează Tetris de portbagaj

Odată stabilite, regulile de aur se aplică tuturor tipurilor de vacanță: mențineți zonele de depozitare și spațiile pentru picioare libere, depozitați articolele grele dedesubt și acordați atenție greutății brute maxim admise (consultați manualul mașinii). În cazul în care bagajele sunt puse lângă mașină înainte de organizare, acest sumar vă poate ajuta să evitați prelungirea jocului Tetris. În plus, trebuie avute în vedere și posibila alunecare a bagajelor, precum și înălțimea portbagajului.

 

Este important să scădeți cât mai mult numărul riscurilor chiar înainte de a începe călătoria: întotdeauna reglați presiunea anvelopelor și poziția farurilor conform greutății totale crescute! Deoarece presiunea corectă a anvelopelor poate varia în funcție de model, vă sunt utile informațiile detaliate de pe paginile oficiale ale producătorului mașinii. Stickerele din torpedo, de pe capacul rezervorului sau de pe rama ușii șoferului oferă orientare atunci când sunteți pe drum. În cazul în care nu sunteți siguri dacă setările mașinii sunt corecte când aceasta este încărcată, le puteți verifica întotdeauna la un magazin de reparații auto.

Contact


Continental Automotive Products SRL
Avram Imbroane nr.9,
300129, Timișoara.

+40 356 404 200

+40 356 404 371

Semperit. O marcă a grupului Continental.