SPI

Tehnologia de întreţinere Semperit:

Marcaje SPI şi SAI pe anvelopă – pentru siguranţa dumneavoastră şi uzură uniformă:

Marcajele SPI şi SAI sunt amplasate în trei locuri pe anvelopă, offset cu 120° în fiecare caz, apărând întotdeauna alături de un marcaj pe umărul anvelopei. Acest lucru garantează că ambii indicatori sunt vizibili din orice unghi.


Indicatorul de performanţă Semperit (SPI)

Siguranţă sporită datorită adâncimii vizibile a benzii de rulare

Riscul de acvaplanare creşte semnificativ dacă scade adâncimea benzii de rulare, distanţa de frânare crescând de asemenea disproporţionat. Indicatorul de performanţă Semperit SPI vă ajută să recunoaşteţi adâncimile cu profil critic şi să luaţi decizia corectă privind momentul schimbării anvelopelor.

Atunci când adâncimea benzii de rulare ajunge la 3 mm, simbolul WET + se schimbă în WET -, indicând că randamentul este redus în condiţii de umiditate.

În mod similar, simbolul DRY + se schimbă în DRY - atunci când limita de uzură a benzii de rulare aproape a atins adâncimea minimă legală a profilului benzii de rulare. Schimbarea anvelopelor este imperios necesară.


Indicatorul de aliniere Semperit (SAI)

Eficienţă îmbunătăţită a costurilor datorită indicatorului vizual de aliniere

Alinierea incorectă a ecartamentului roţilor duce la uzura neuniformă a anvelopelor, reducând considerabil durata de utilizare a acestora. Indicatorul de aliniere Semperit SAI vă permite să identificaţi din timp configuraţia incorectă a osiilor. Pentru o durabilitate mai mare a anvelopelor dumneavoastră.

Indicatorul SAI verifică dacă uzura este uniformă pe ambele părţi ale anvelopei. Pe parcursul primilor 2.000 km, profilul indicatorului se schimbă pe măsură ce creşte uzura profilului benzii de rulare. Dacă afişajul indică un profil diferit pe partea interioară a anvelopei faţă de cel de pe partea exterioară, trebuie să solicitaţi unui specialist să verifice alinierea ecartamentului roţilor.

Semperit. O marcă a grupului Continental.