85 de ani de experiență

85 de ani de experiență: Semperit este specialistul tradițional în domeniul anvelopelor de iarnă

85_years_winter_tyres

Hanovra, august 2021. Având o experiență de 85 de ani în materie de dezvoltare și producție a anvelopelor de iarnă, marca Semperit este probabil producătorul tradițional din lume în domeniul acestora. Piatra de temelie a fost pusă de „Goliath”, prima anvelopă de iarnă din lume, prezentată în 1936. De atunci, marca cu tradiție din Austria a contribuit la dezvoltarea de anvelope de iarnă specializate – în calitate de inovator de soluții tehnice și producător de anvelope sigure, de înaltă performanță, cu o aderență specială.

 

Standardul de înaltă performanţă al lui „Goliath”, anvelopă care a fost disponibilă în doar câteva dimensiuni și care ar fi părut foarte îngustă, comparativ cu anvelopele de autoturisme din prezent, poate fi observat clar în perioada sa de producție. 22 de ani mai târziu, în 1958, Semperit a prezentat un produs succesor denumit M+S. A fost după acest moment când ritmul de dezvoltare al produselor Semperit a cunoscut un avânt considerabil. La începutul anilor 1960, compania a dezvoltat anvelope cu ținte, care în 1969 au devenit primele anvelope de iarnă cu ținte, anvelopele M+S M 181. Un alt moment innovator de referință a fost reprezentat de dezvoltarea a două anvelope de iarnă diferite, adaptate la dimensiunile autovehiculului, Hi-Grip M 229 și M 581, care au început să fie montate pe autovehicule în 1974. 

Cu aproape legendara Direction-Grip, prima anvelopă direcțională de iarnă specializată, această dezvoltare a continuat în 1988 – pentru a pregăti terenul pentru un alt reper, un an mai târziu, cu Top-Grip SLG. Această anvelopă cu “super lamele de aderență” a devenit rapid cea mai populară anvelopă de iarnă, cu vânzări de top în Austria. 

 

Semperit a stabilit noi standarde pentru anvelopele de iarnă și în anii 1990. În 1995, de exemplu, nou introdusa anvelopă Direction-Grip a ocupat imediat primul loc în testul ÖAMTC. Gama de produse a fost complet reînnoită în 2008 prin intermediul Master-Grip, care a fost urmată în 2014 de succesoarea sa, Master-Grip 2. 

 

Asemenea anvelopei „Direction-Grip” sau „Goliath”, seria de produse „Speed-Grip”, lansată în 2006, este considerată un moment de referință în istoria mărcii tradiționale de anvelope din Austria. Speed-Grip 2, lansată în 2011, a avut performanțe excelente la testele de anvelope ani la rând, succesoarea sa Speed-Grip 3, lansată în 2017, incluzând și alte îmbunătățiri tehnice. 

În prezent, Semperit are în producție o altă anvelopă extrem de puternică de iarnă, noua Speed-Grip 5. 

Cu o experiență de 85 de ani în dezvoltarea anvelopelor de iarnă, marca Semperit este convinsă că și această anvelopă va păși pe urmele impresionante ale predecesoarelor sale și va rescrie povestea de succes a anvelopelor de iarnă


Contact

Continental Automotive Products SRL

Avram Imbroane nr.9,

300129, Timișoara.

+40 356 404 200

+40 356 404 371

Semperit. O marcă a grupului Continental.